Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Κώστας Δέδες - Τιμητική εκδήλωση

Τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Δέδε, που διετέλεσε επί δεκαετίες στέλεχος και αρχηγός της κατασκηνώσεως της Αγίας Μαρίνας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου, στην κατασκήνωση, που φέτος επαναλειτούργησε με πρωτοβουλία του Δήμου. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, θέλοντας να τιμήσει τον κ. Δέδε, την «ψυχή» της κατασκηνώσεως όπως τον χαρακτήρισε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Δέδες προσέφερε τις υπηρεσίες του από την έναρξη της λειτουργίας της κατασκηνώσεως, στις αρχές της δεκαετίας του ΄60, μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν την αρμοδιότητα λειτουργίας της είχε η Νομαρχία Μεσσηνίας. Για την πολυετή και πετυχημένη προσφορά του, ο Δήμαρχος του προσέφερε σε ένδειξη αναγνωρίσεως τιμητική πλακέτα και αναμνηστικό δώρο, παρουσία πολλών παλαιών στελεχών της κατασκηνώσεως και κατασκηνωτών, του προσωπικού και της σημερινής διοικήσεως.

Ο κ. Δέδες ευχαρίστησε, πολύ συγκινημένος, τονίζοντας την προσφορά της κατασκηνώσεως στη νεολαία της περιοχής μας, ενώ έκανε και προτάσεις για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη διεύρυνση της προσφοράς του θεσμού αυτού στα νιάτα.

dedes.JPGdedes_1.JPGdedes_4.JPG

Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως, έγινε προβολή παλαιών φωτογραφιών, που ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν, όταν ο παραθερισμός στον Ταΰγετο κάλυπτε μιαν αναγκαιότητα για τα παιδιά πολλών οικογενειών της Μεσσηνίας.

Τούτο ισχύει και στη σημερινή, δύσκολη εποχή, γι' αυτό και ο Δήμος Καλαμάτας συνδύασε την εκδήλωση αυτή με την πετυχημένη επαναλειτουργία της κατασκηνώσεως φέτος, καθώς είχε μείνει κλειστή επί τριετία. Κατά τη φετινή θερινή περίοδο, πραγματοποιήθηκαν 3 περίοδοι παραθερισμού, μία με 143 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 6 έως 16 ετών, που παρέμειναν στην κατασκήνωση επί 10 ημέρες.

Ακολούθησε κατασκηνωτική περίοδος για άτομα Τρίτης Ηλικίας, στην οποία μετέσχον 44 άτομα, εκ των οποίων 10 από το Α΄ ΚΑΠΗ.
Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, παραθέρισαν 47 Άτομα με Αναπηρία, δεδομένου πως η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας διαθέτει σπιτάκια κατάλληλα για τη φιλοξενία ΑμεΑ, ειδικές ράμπες για τη μετακίνησή τους, καθώς και τουαλέτες για την εξυπηρέτησή τους.

Όλες οι περίοδοι διήρκεσαν δέκα ημέρες.

dedes_2.JPGdedes_3.JPGdedes_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech