Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Χρησιδάνειο για το Ιππικό Κέντρο Πλατέος

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του υπό σύσταση ΔΣ του Ιππικού Ομίλου Πλατέος, Γεώργιος Τζαβάρας, υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2019, σύμβαση χρησιδανείου, με την οποίαν παραχωρείται στον Όμιλο η χρήση του Ιππικού Κέντρου που ο Δήμος Καλαμάτας έχει κατασκευάσει στο Πλατύ, καθώς και εκείνη της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Μάντζειο Δημοτικό Κτήριο, όποτε αυτή ζητηθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή, προκειμένου τα μέλη της να συνεδριάσουν και να εκλέξουν Προεδρείο. Η παραχώρηση ισχύει για 5 χρόνια και είναι χωρίς αντάλλαγμα.

Ο Ιππικός Όμιλος θα χρησιμοποιεί το χώρο του Ιππικού Κέντρου με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να έχουν πρόσβαση και άλλοι Πελοποννησιακοί ιππικοί σύλλογοι, προκειμένου να αναπτύξουν ιππικές δραστηριότητες που προβλέπονται από το καταστατικό τους, καθώς και ιδιώτες
  • ο Ιππικός Όμιλος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, θα αναλάβει τη συντήρηση του χώρου του Ιππικού Κέντρου Πλατέος.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ


Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες που ο Δήμος Καλαμάτας πραγματοποίησε για την αναβάθμιση του ιπποδρομίου στο Πλατύ χρηματοδοτήθηκαν μέσω του προγράμματος LEADER και ήταν προϋπολογισμού 128.000 ευρώ. Στις εργασίες περιελήφθησαν: κατασκευή χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, κατασκευή χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, κατασκευή περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, κατασκευή ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, κατασκευή της κεντρικής εισόδου στο χώρο – ανατολικά - αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, κατασκευή και τοποθέτηση δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου έκαστη.
Σκοπός είναι να καταστεί αυτός ο χώρος κέντρο εξάσκησης και αγώνων υπερπήδησης εμποδίων και δεξιοτεχνίας ίππων για όλη την Πελοπόννησο.

 

DSC_0189_Medium.JPGDSC_0190_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech